Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies.
Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce prywatności.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu

Etja Naturalny olej z pestek arbuza 50ml

Specyfikacja produktu

Etja Naturalny olej z pestek arbuza 50ml
  • Producent:
  • Dostępność:
    Dostępny
  • Stan magazynowy:
  • Recenzje:
    brak
cena: 21.50 zł
Opis
Linki
Recenzje
KOSMETYK

Arbuz zwyczajny (Citrullus Vulgaris):

Gatunek rośliny z rodziny dyniowatych należących do rzędu dyniowców z kładów różowych.  Twardy owoc o ciemnozielonym kolorze rośnie na pnących się łodygach osiągających 2-3 metry.  Pod twardą skorupą znajduję się słodki, ciemnoczerwony miąższ, który jest jadalny i składa się w 92% z wody.  Z pestek uzyskiwany jest naturalny olej działający tonizująco i ściągająco. Pomaga przy leczeniu stanów zapalnych skóry. Roślina ciepłolubna występująca najczęściej w obszarach tropikalnych i subtropikalnych.

Olej z pestek arbuza /Citrullus Vulgaris (Watermelon) Seed Oil/:
Kosmetyczny olej uzyskiwany z pestek arbuza w procesie tłoczenia na zimno . Przeźroczyta ciecz o bardzo lekko różowej barwie zawiera ok 80% NNKT w tym kwas linolowy (typu omega 6) kwas oleinowy (typu 9) i kwas a-linallenowy (typu omega 3). Olej z arbuza zawiera także aktywne substancje: karoten (prowitamina A), witaminę E oraz witaminy z grupy B, C i PP (niacyna). Bardzo lekki olej, który wchłania się szybko nie pozostawiając efektu tłustej skóry. Dzięki bogatej zawartości kwasów tłuszczowych przywraca i utrzymuje jej elastyczność. Nawilża i łagodzi podrażnienia. Doskonały do pielęgnacji wszystkich typów skóry począwszy od suchej do tłustej, trądzikowej, ale także dojrzałej.
Olej kosmetyczny z Pestek Arbuza firmy ETJA jest w 100% naturalny.

Sposób użycia:
- olej można stosować bezpośrednio na skórę w celu jej nawilżenia
- idealny do pielęgnacji skóry w okolicy oczu
- kąpiel nawilżająco-ujędrniająca
- masaż całego ciała
- doskonały dodatek do odżywek i masek do włosów
- masaż głowy we własnym zakresie
- idealna baza dla naturalnych olejków eterycznych

Przechowywanie:
Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w ciemnym i chłodnym miejscu.

Kraje pochodzenia:
Afryka południowa, Hiszpania

Skład:
olej z pestek arbuza (Citrullus Vulgaris (Watermelon) Seed Oil

Producent / Podmiot odpowiedzialny:
ETJA S.C.
ul. Łęczycka 29
82-300 Elbląg

Opakowanie:
50ml
Nikt jeszcze nie napisał recenzji o tym produkcie.
Napisz recenzję
Data dodania produktu: 07 styczeń 2015.
 
www.firmarelax.pl - ekologiczne przyprawy sklep internetowy, aromaterapia sklep